Bakin špajz u Belom Manastiru

Bakin špajz u  Belom Manastiru

U petak, 4. listopada od 8 sati u pokaznoj kuhinji i dvorištu Etnološkog centra baranjske baštine u Belome Manastiru održava se radionica i prikaz kuhanja tradicionalnih baranjskih jela pod nazivom "Bakin špajz".

Peći će se rakija u kazanu – šljivovica pod nazivom Etno Baranja. Prema tradicionalnoj recepturi pripremati će se pekmez i zimnica, kuhati ajvar, a biti će i langošica, te kuhanog kukuruza. "Osim toga pripremat ćemo i tradicionalnu, pomalo zaboravljenu slasticu od dunja – ili sir od dunja, te brojne druge baranjske slastice. Biti će lijepo i zanimljivo, pa pozivamo sve zainteresirane da se pridruže. Cilj nam je prije svega očuvati bogatu baranjsku tradiciju i običaje, te jela, te znanja prenijeti na sve zainteresirane", poručuju organizatori. Tradicionalna baranjska jela pripremat će udruge i OPG-ovi sa područja Grada Belog Manastira i Baranje.
Svima će biti poslužen i pravi baranjski doručak iz "Bakinog špajza". Organiziran je i sajam domaćih proizvoda.
lag-page-001.jpg
lag-page-002.jpg