Barutanu020 na tri lokacije s osam umjetničkih kreacija

Barutanu020 na tri lokacije s osam umjetničkih kreacija

U Osijeku se, na tri lokacije – u Kulturnom centru, Galeriji Knifer i na trgu Eurodoma od 24. do 29. srpnja održava Barutana 020 - udruga M-art publici predstavlja osam umjetničkih kreacija iz područja eksperimentalne glazbe i filma, suvremenog plesa, filmskog dokumentarizma, kustoskih praksi.

Svi programi počinju u 21 sat te je za publiku ulaz na sve programe slobodan, što je trajna praksa od prvoga izdanja Barutane.

PROGRAM

24. srpnja / 21 sat / trg Eurodoma / koncert
Šumski

25. srpnja / 21 sat / Kulturni centar / projekcija filma i razgovor s autorom
Vladimir Gojun: „Times of Great Depression“

26. srpnja / 21 sat / Galerija Knifer / plesna izvedba
Ida Jolić i Marin Lemić: „Transformers“

27. srpnja / 21 sat / Kulturni centar / projekcija filma uz uvodni komentar
Hommage Tomislavu Gotovcu (1937.-2010.)
Tomislav Gotovac: „Kuda idemo ne pitajte“
Uvodni komentar: Ivan Paić

28. srpnja / 21 sat / Galerija Knifer / promocija knjige
Marina Viculin: „Vrijeme bez namjere“
Knjigu predstavljaju: Igor Kuduz i Janka Vukmir

29. srpnja / 21 sat / Galerija Knifer / solo plesne izvedbe
Tea Maršanić: „Dobro je (za) sada“
Ariana Prpić: „Solo za kupaonu“
Viktoria Bubalo: „Mogla bih ovdje zauvijek ostati“

Opširnije o umjetnicima i programu može se naći na Facebook stranici Barutana 020: https://www.facebook.com/Barutana.Osijek/

Program Barutana 020 realizira se sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Osijeka, te vlastitim sredstvima, uz primjenu mjera iz "Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija", koju je u suradnji s Ministarstvom kulture objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Obljetničkim izdanjem Barutana020 obilježava 15 godina kontinuiteta programa (2006.-2020.), te 10 godina organiziranja manifestacije u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima na lokacijama šireg centra grada, nakon što je administrativnom odlukom 2011. godine program izmješten iz samoga prostora za koji je osmišljen i iniciran.
Manifestacija Barutana, kao zaštićeno kulturno dobro, postaje tijekom posljednjih 15 godina kroz programe organizatora, udruge M-art, kontinuirana inspiracija, poticaj i motiv za realizaciju čitavog niza mnogovrsnih programa različitih formata, kojima se kulturna ponuda grada obogaćuje iskustvima i doživljajima umjetničkih izvedaba suvremenog i eksperimentalnog izričaja, pri čemu najvećim dijelom kroz autorske projekte izniknule u okrilju tzv. nezavisne, izvaninstitucionalne scene u više hrvatskih gradova.