#BeActive Night Osijek

#BeActive    Night      Osijek

U sklopu Europskog tjedna sporta 2018. (22.-29. rujna), u Osijeku će se u subotu, 29. rujna kod Pješačkog mosta od 21 sat održati noćno vježbanje pod sloganom #BEACTIVE .

Cilj je podizanje svijesti o pozitivnom utjecaju tjelesne aktivnosti i sportske prakse u svakodnevnom životu i to od što ranije dobi.
Osijek je jedan od pet gradova u Hrvatskoj koji će se odazvati inicijativi Europske komisije te organizirati besplatne grupne treninge od 21:00 do 01:00 h ujutro. Uz program raznolikog vježbanja, građanima će se podijeliti fluorescentne majice s ETS natpisom #BEACTIVE, a putem video linka biti će organiziran video prijenos iz ostalih gradova koji će se uključiti u vježbanje pod zvijezdama.
"Zajedničkom vježbanju pridružit će se osječki sportski klubovi, a posebno se veselimo programu za najmlađe. Naime, prvi dio programa namijenjen je osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a zatim se program nastavlja s pozivom za one najupornije, uz budno oko osječkih trenera i gosta Marija Valentića", ističu iz Gradskog saveza za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Osijek: "Ovim sudjelovanjem, naš grad će još jednom pokazati da je jedan od najaktivnijih gradova u Republici Hrvatskoj, grad koji doista cijeni i promovira sport, a srce Slavonije će još jednom postati aktivno i drugačije", stoji u pozivu građankama i građanima da se priključe noćnom vježbanju uz Pješački most. Ali, u slučaju kiše cijeli će se program održati u dvorani Gradski vrt.
Dodatne informacije možete potražiti na stranicama GSSR-a i #BeDifferent
Program:   
20.45 otvorenje - Plesni studio Shine
21.00 Strong kids - Martial Arts/Dragan Franjković
21.30 Osječki party - GEA Centar kulture tijela/Sandra Šarčević
22.00 #BeActive Osijek - Mario Valentić i Irena Slovaček
22.45 Yoga u paru, areal yoga - Centar osobne moći
23.30 Bootie active - GEA Centar kulture tijela
00.00 Wake up the beast - Tauros/ Marko i Luka Kutleša