"Bebe vole papati" i Zavičajna pričaonica

"Bebe vole papati" i Zavičajna pričaonica

Ovoga tjedna u osječkom GISK-u djeca će s osječkim autorima prelistati najnovije slikovnice, a mame i tate naučiti što bebe vole papati .

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u utorak 14. i srijedu 15. svibnja s početkom u 11 sati organizira susrete za djecu s osječkim autorima Zvonimirom pl. Tucakom i Ivanom Šojat, koji će predstaviti nove slikovnice. Predstavljanje će se održati u prostoru Igraonice i igroteke.
"Ciklus književnih susreta za djecu i mlade u prostoru knjižnice pod nazivom "Zavičajna pričaonica u GISKO-u" nastao je s ciljem poticanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi te stvaranju navike dolaženja u knjižnicu. Upoznavanje zavičajnih spisatelja kroz predstavljanje njihova književnog rada senzibilizira djecu i mlade za očuvanje kulturne baštine grada i zavičaja", objašnjava Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica GISKO-a.
U četvrtak, 16. svibnja u 15 sati u Američkom kutku bit će predstavljena knjiga "Bebe vole papati", Rebeke Mohorič i Iztoka Jančara. Riječ je o knjizi u kojoj je prikupljeno 627 recepata za svaki obrok i za svaki dan uvođenja čvrste hrane za bebe. Knjigu će predstaviti Kristina Glas, magistra knjižničarstva, a nakon predstavljanja knjige uslijedit će radionica i kušaonica uvođenja čvrste hrane bebama.