Besplatni turistički obilazak grada gliserom

Besplatni turistički obilazak grada gliserom

Turistička zajednica grada Osijeka za svetog Nikolu, u petak, 6. prosinca, građanima daruje besplatne turističke obilaske grada rijekom Dravom u gliseru Igora Živkovića (obrt Old Town Izleti) od 10 do 15 sati, a u 17 sati poziva na kićenje božićnog drvca koja će plutati uz osječku vodenicu.

Turističke vožnje čamcem uz blagdan svetog Nikole zaštitnika, lađara i brodara, mornara i vodeničara traju 30 minuta, a kreće se svaki puni sat s dravskog mlina-vodenice kod Solarskog trga.
Po jednoj vožnji u gliseru može biti najviše 6 putnika, a rezervacija termina je obvezna - telefon Turističke zajednice grada Osijeka je 031 203 755.
"Nakon turističkih vožnji, od 17 sati pridružite se Lions Clubu Gea i vrijednim osječkim vodeničarima, obitelji Davidović, pri ukrašavanju 8-metarskog plutajućeg božićnog drvca. Družeći se uz čaj i kuhano vino, kruha, masti, paprike, kolačića, posijat će žito, a tom prilikom u punom sjaju postavit će se i velike božićne jaslice od kukuruzovine", pozivaju iz Turističke zajednice.