Besplatni udžbenici za osnovnoškolce

Besplatni udžbenici za osnovnoškolce

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić prihvatio je inicijativu HNS-a i rebalansom Proračuna osigurano je 7 milijuna kuna za financiranje besplatnih udžbenika za sve razrede osnovne škole.

Neće biti dramatičnih rezova, već su pronađeni novi izvori prihoda, rekao je Ham te dodao kako pozdravlja prihvaćanje inicijative. Pozvao je sve političke dionike u Gradskom vijeću da prihvaćanjem rebalansa prihvate i ovu stavku jer će doista puno značiti za kućne budžete svih roditelja osnovnoškolaca u Osijeku.
U ovoj školskoj godini u Osijeku je 7762 osnovnoškolca, a točan će se broj za sljedeću školsku godinu znati krajem kolovoza.
Rebalansom Proračuna osigurano je 400.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za pripremu projekata Europske unije, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije Stranke i podpredsjednik Odbora za EU Grada Osijeka Stjepan Čuraj. U drugoj fazi projekta,  prema jasno određenim kriterijima udruge i subjekti mogli bi koristiti sredstva fonda.
Projekti, bez obzira dobili ili ne ostaju i mogu se i dalje prijavljivati za domaće fondove ili prema Vladi pa i Gradu Osijeku, ali svakako je prioritet Europska unija, naglasio je Čuraj.