Besplatni zagrljaji uz poruku Svi smo mi jedno

Besplatni zagrljaji uz poruku Svi smo mi jedno Besplatni zagrljaji uz poruku Svi smo mi jedno
foto udruga Interaktiva, D. Miličić foto udruga Interaktiva, D. Miličić

fotografije M. Kralj/HRT

Osječani su na središnjem gradskom trgu mogli dobiti besplatan zagrljaj i to u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih udruge Interaktiva koja provodi projekt međunarodne razmjene mladih "Svi smo mi jedno".

Tjedan dana gosti udruge Interaktiva su mladi iz Grčke, Makedonije, Litve, Turske i Poljske a ciljevi su razmjene iskustava vezanih uz ljudska prava i migracije, edukacija mladih o aktivnom građanstvu te kako aktivno sudjelovati u promociji zaštite ljudskih prava, upoznavanje mladih s ključnim dokumentima kojima je zaštita ljudskih prava garantirana svakom ljudskom društvu,  i poticanje mladih na interkulturalni dijalog i međunarodnu suradnju, razmjena primjera dobre prakse te stvaranje ideja za nove međunarodne aktivnosti i projekte. 

Udruga Interaktiva osnovana je 2015. godine s ciljem organiziranja aktivnosti kojima se promiču neformalno i cjeloživotno učenje s naglaskom na izvaninstitucionalni odgoj i mobilnost u obrazovanju. Teme kojima se udruga bavi su ljudska prava, nenasilje, razvoj civilnog društva, građanskih vrijednosti i ekološke osvještenosti za građane. Svojim aktivnostima promoviraju europske vrijednosti, suzbijanje svih vrsta diskriminacije te potiču sudjelovanje u međunarodnim suradnjama i prijateljstvima te interkulturnom dijalogu.    

predsjednica udruge Interaktiva Dolores Miličić