Besplatno voće u školama

Besplatno voće u školama

Od sutra kreće projekt Shema školskog voća. Učenici od 1. do 4. razreda jednom na tjedan dobivat će besplatno voće i mrkvu.

 

Nakon provedenog natječaja s odabirom dobavljača te uključivanjem osnovnih škola u projekt Shema školskog voća, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc.dr.sc. Željko Jovanović i zamjenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik promovirat će početak projekta povodom početka nove školske godine 2013./2014. Najprije će u Borincima sudjelovati u berbi jabuka, a potom doći u osječku Osnovnu školu Ljudevita Gaja u kojoj će podijeliti prvo voće učenicima.

 

Škole i učenici koji će sudjelovati u Shemi školskog voća najmanje jednom tjedno dobivat će besplatno mandarine, jabuke, kruške, šljive, breskve, nektarine, trešnje, jagode, rajčice ili mrkve. 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je 15 dobavljača koji će isporučivati voće i povrće u škole u svim županijama u Republici Hrvatskoj sa kojima su potpisali ugovore.

Ukupno je sklopljeno 720 ugovora sa školama (15 dobavljača i 720 od ukupno 877 škola). Ugovorima je pokriveno ukupno 138.384 djece od 1. do 4. razreda u Republici Hrvatskoj.