"Best of Studio smijeha Vol. 1"

"Best of Studio smijeha Vol. 1"

fotografija iz poziva organizatora

Stand up comedy show "Best of Studio smijeha Vol. 1", u srijedu, 14. ožujka u 20 sati i 30 minuta u TheKavani Osijek u sklopu programa Europskog tjedna novca. Nastupaju Goran Vinčić i Tihomir Paravina .

Tihomir Paravina - Psihomir ili Psiho, kako sam kaže, ‘Objašnjava svoje fore za razliku od mađioničara koji nikad neće otkrit u čemu je trik’ i ‘Najradijee bi nastupao okrenut kontra od publike kao dirigent ali onda bi mi se smijali iza leđa’. Započeo karijeru na open mic večerima u Purgeraju davne 2008. gdje je na licu mjesta postao miljenik publike i vidjelo se da je dečko koji obećava, ali ne i zabušava. Već je tolko dugo za mikrofonom da bi trebo plaćati pretplatu za pričanje i imati onaj minival kabal za slušalicu za telefon. Dosadilo mu je samo pričati pa uvodi i glazbene točke koje također prolaze sjajno kod publike mada ne zna note ni glazbenu abecedu. Bolje mu ide gramatika nego matematika. Nakon dvije godine uveseljavanja publike na večerima ‘otvorenog mikrofona’ seli na veću pozornicu i pridružuje se ekipi iz ‘Studija smijeha’ kao stalni član postave. Tamo nailazi na stari piano koji ima pedale pa uči svirati brže nego voziti sobni bicikl. Kreće sa ‘ozbiljnijim ‘ nastupima ali ne mijenja nonšalantni pristup i tako 2010. debitira na festivalu ‘Panč’ u Zagrebu u klubu ‘Bogaloo’, 2011., 2012. i 2013. je stalni član na istom festivalu u ‘Tvornici’. Nastupa i izvan granica države u susjednim zemljama gdje također razumiju njegove fore ali ne razumiju jezik na kojem priča, najčešće na esperantu. Spika na mikrofon i na engleskom pred stranom i domaćom publikom koji glume da su stranci, još nije nastupao u dijaspori. 

Goran Vinčić je student filozofije, duša od čovjeka i nepopravljivi . Visok metar i osamdeset i sedam, težak preko sto kila, hiperaktivan i umiljat. U slobodno vrijeme curama recitira poeziju koju je pročitao na Facebook-u. Zna kako izbjeći kontrolu u tramvaju, ali i dobar kroše. Majstor je karatea, iako ni sijalicu ne zna promijeniti. Za sebe voli reći da je ekstravagantan, neizrevilizibiziran i eventualan komičar", kaže se u šaljivoj pozivnici organizatora.