Biciklijada "BuBa - pozdrav ljetu"

Biciklijada "BuBa - pozdrav ljetu"

Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek poziva sve građane – djecu, roditelje, učenike, studente, bake i djede, sve one koji imaju, ali i one i nemaju bicikl – na rekreativnu vožnju biciklima koja će se održati u subotu, 6. srpnja na relaciji Osijek – ZOO – ušće Karašice – Osijek.

Program biciklijade:
09,00 sati: polazak - osječka Promenada - ispred VK “Iktus”
09,20 sati: dolazak u Zoološki vrt – obilazak (pješice)
10,40 sati: vožnja kompom na desnu obalu Drave
11,40 sati: dolazak na ušće ( Udičarski dom ), kupanje na Dravi, sportsko-rekreacijske igre, ručak
15,00 sati: povratak
16,00 sati: dolazak u Osijek
Ruta: šetalištem do pješačkog mosta, prelazak na lijevu stranu Drave, nakon obilaska ZOO vrta vožnja kompom na desnu stranu, nastavak vožnje uz Dravu do MNK Neptun, nasipom pored Pampasa do Višnjevca i kroz šumu do vikend naselja Karašica – Udičarski dom
Dužina rute u jednom smjeru iznosi 10 km, zašto će nam trebati oko 60 minuta. Vozi se asfaltom, makadamom i zemljanim putovima - preporuka MTB ili drugi terenski bicikli, preporučamo i uporabu biciklističke kacige. Postoji mogućnost besplatne posudbe bicikla (uz osobnu iskaznicu i prethodnu rezervaciju na 098 343 325) u GSSR “Sport za sve” – Istarska 1, Osijek na dan polaska od 08,30 – 08,50 sati.
"Posjet ZOO-u je besplatan, a za ručak se pobrinuo domaćin koji nudi grah po cijeni 25 kuna, ali svi su sudionici slobodni ponijeti ručak i osvježavajuća pića u vlastitom aranžmanu", ističu organizatori i dodaju još dvije napomene:
- sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost i organizatori ne odgovaraju za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi.
- Biciklijada će biti fotografirana i snimana tako da svojim sudjelovanjem pristajete na objavu materijala u promidžbene svrhe.