Biciklijada "Deer & Bike" u Dražu

Biciklijada "Deer & Bike" u Dražu

fotografija iz poziva organizatora

Prvi vikend u lipnju rezervirajte za biciklijadu Deer & Bike koja će se održati u subotu, 2. lipnja s početkom u podne na prostoru općine Draž u Baranji .

"Biciklijada će pružiti doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini, biciklisti će na kraju posjetiti Šokačku kuću u Topolju i zastati na manifestaciji Baranjski bećarac. Duljina rute iznosi 45, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji. S obzirom da se na području općine nalaze najveća krda jelanske divljači u Hrvatskoj, postoji velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena. Biciklijada je rekreativnog karaktera te će se brzina prilagoditi vrsti podloge i strukturi biciklista. Deer & Bike specifična je biciklijada jer se samo trećina dionice odnosi na cestu! Start biciklijade je na križanju Eurovela 6 i 13, jedinstvenog biciklističkog raskrižja u Hrvatskoj", najavljuju organizatori

Kotizacija za biciklijadu iznosi 70kn za puni program, odnosno 20kn bez ručka. Puni program podrazumijeva: ručak na Baranjskom bećarcu (paprikaš, piće, kolač), degustaciju prehrambenih proizvoda OPG Filip Golubov, ulaznica i vođenje, Šokačka kuća Topolje.