Biciklijada FFOS-a za osobe s teškoćama čitanja

Biciklijada FFOS-a za osobe s teškoćama čitanja Biciklijada FFOS-a za osobe s teškoćama čitanja
foto Srđan Lukačević foto Srđan Lukačević
foto Srđan Lukačević foto Srđan Lukačević
foto Srđan Lukačević foto Srđan Lukačević
Marijana Špoljarić Kizivat , Sanjica Faletar Tamacković,Marija Čačić (foto Srđan Lukačević) Marijana Špoljarić Kizivat , Sanjica Faletar Tamacković,Marija Čačić (foto Srđan Lukačević)
foto Srđan Lukačević foto Srđan Lukačević

foto Srđan Lukačević

Studenti, profesori i građani, danas su biciklima preši put od Osijeka do Čepina, i nazad, kako bi skrenuli pozornost na osobe s teškoćama čitanja i disleksijom. Biciklijadom su se pridružili nacionalnoj akciji pod nazivom "I ja želim čitati" .

"Tradicionalna je to biciklijada FFOS-a koju je prije 5-6 godina počeo prof. Željko Beissmann, koji je studente vodio u Kopački rit", objasnila je prof.dr.sc. Sanjica Faletar Tamacković, "No u posljednje vrijeme pridružili smo se nacionalnoj kampanji "I ja želim čitati" kojom se javnost želi senzibilizirati o problemima s kojima se susreću osobe s poteškoćama u čitanju, kao što su disleksija", rekla je prof.dr.sc Faletar Tamacković. Biciklijada u kojoj sudjeluju studenti osječkog Filozofskog fakulteta, profesori i građani počela je u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice, a  završila u čepinskoj narodnoj knjižnici gdje je održan kraći program čitanja i pričanja. Organizatori biciklijade su bili Klub studenata informacijskih znanosti Libros, Centar za kulturu Čepin - Knjižnica, GISKO, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva. Odjeveni u prigodne majice i pod pratnjom djelatnika osječke prometne policije sudionici biciklijade i ovoga su puta odradili hvale vrijednu akciju.