Biciklijada „Tragom pustara“

Biciklijada      „Tragom pustara“

fotografija iz poziva organizatora

Udruga "Korijeni pustare" poziva na šestu po redu edukativno - sportsku biciklijadu „Tragom pustara“ koja će se održati u subotu, 11. svibnja. Start je u 9 sati i 30 minuta na parkiralištu ispred zgrade Općine Antunovac, a biciklijada se vozi u etapama sa stankama na mjestima bivših pustara.

"Ruta duga 25 kilometara završit će na „pustaraškom ćošku“ – Salašu, a na cilju vas očekuju vatra, ražnjevi za pečenje, piće po popularnim cijenama te živa glazba. Sudionicima su od opreme potrebni bicikl, biciklistička kaciga za djecu, reflektirajući prsluk i komad kruha te slanine ili kobasice koju mogu ispeći na vatri na Salašu. Zbog sigurnosti svih sudionika angažirana je i pratnja prometne policije te organizatori mole bicikliste da poštuju njihove upute i ne izdvajaju se iz kolone, odnosno da ne idu ispred prvog vozila ili iza zadnjeg.
Putem će se zapaliti i svijeće na mjestima masovnih grobnica na pustari Betin dvor i pustari Orlovnjak kako bi se odao pijetet žrtvama Domovinskog rata, a na farmi Orlonjak planirano je duže zaustavljanje radi posjete pa se mole oni koji ne žele ulaziti da pričekaju ostale i predahnu kako bi na kraju svi došli na cilj zajedno kako su i krenuli", kaže se u priopćenju organizatora.

                                                       korijeni-bicka-plakat.jpg