Bijeli jelen najbolja predstava 22. revije lutkarskih kazališta u Rijeci

Bijeli jelen najbolja predstava  22. revije lutkarskih kazališta u Rijeci Bijeli jelen najbolja predstava  22. revije lutkarskih kazališta u Rijeci

Slika: DKO

Već nagrađivana predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku „Bijeli jelen“ zaslužila je nagradu publike „Domino“ za najbolju predstavu po izboru publike na 22. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci.

„Bijeli jelen“ u režiji Tamare Kučinović, s ocjenom 4.88 pobjednik je, dok je drugonagrađena predstava „Carlson s krova“ (režija Ljudmila Fedorova) Kazališta lutaka iz Zadra, a treća je predstava varaždinskog Glugla „Dindim“ (također u režiji Tamare Kučinović). Nagrada „Domino“ nazvana je po starom nazivu riječkog lutkarskog kazališta, a ove godine je uvedena i prvi put dodijeljena. Skulpturu nagrade publike izradila je Luči Vidanović, a dizajner je Vanja Cuculić.

Ravnatelj Ivica Lučić čestitao je svima koji su sudjelovali u stvaranju ove neobične predstave koja je i u naše i u druga hrvatska kazališta na gostovanjima donijela neobične kazališne elemente, gotovo cirkuske rekvzite, štule, bicikle, ljuljačke s prepoznatljivim potpisom redateljice Tamare Kučinović, scenografkinje i kostimografkinje Zdenke Lacine i majstora rasvjete Igora Eleka. Sjajne su uloge ostvarili naši glumci Kristina Fančović, Srđan Kovačević, Edi Ćelić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i mladi gostujući glumci Ivana Vukićević i Gordan Marijanović. Lučić je dodao kako i bez nesebične podrške tehničke službe kazališta ne bi bilo moguće ovu zahtjevnu predstavu izvoditi na različitim pozornicama, budući da su za svaki novi prostor potrebne preinake i nova rješenja koja se smišljaju na „licu mjesta“. Na ovogodišnjoj reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 3. do 11. studenoga, sudjelovalo je 17 kazališta iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije te prvi put iz Grčke i Kine, s ukupno oko 160 izvođača. Predstave u sklopu Revije posjetilo je preko 6500 gledatelja.

 

Tekst i slike: Tatjana Grganović