Bistrigin – 2. Prvenstvo Panonije u piciginu

Bistrigin – 2. Prvenstvo Panonije u piciginu

Iako je loše vrijeme već pomrsilo mnoge ljetne planove Karašicke Republike, poput otkazivanja nastupa Kuzme & Shaka Zulu, termin održavanja 2. Prvenstva Panonije u piciginu – Bistrigina, samo je pomaknut. Održat će se u nedjelju, 8. srpnja od 14 sati na pješčanoj dravskoj plaži pored Belišća.

"Bistrinačka plaža svake godine privuče velik broj kupača iz Valpovštine koji rado zaigraju picigin u plićaku stoga je Udruga Karašicka Republika prošle godine organizarala prvo Prvenstvo Panonije u piciginu, odnosno Bistrigin na kojem je nastupilo čak 11 ekipa iz raznih dijelova Slavonije", kaže jedan od organizatora Mislav Matišić.
Natjecateljske ekipe trebaju brojati 5 igrača, kotizacija po ekipi iznosi 50kn, a organizatori su osigurali vrijedne nagrade. Suci će i ove godine ocjenjivati tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost. Naslov brani domaća ekipa Piciganci iz Bistrinaca.
"Sudjelovanje na natjecanju je na vlastitu odgovornost. Svi znamo koliko je Drava opasna stoga vas molimo da budete umjereni u vratolomijama, jelu i piću", poručuju iz Karašicke Republike i pozivaju: "Budite drugi pobjednici Bistrigina u povijesti! Čagajte na pravom dravskom plažnom tulumu!"
Sve detalje možete pratiti na Facebook stranici Bistrigina