Bjelica uoči derbija s Dinamom: "Mislim da spremni dočekujemo suparnika"

Bjelica uoči derbija s Dinamom: "Mislim da spremni dočekujemo suparnika"

Foto: NK Osijek

U nedjelju, 29. kolovoza od 18,55 na Gradskom vrtu igra se derbi 7. kola 1. HNL-a - NK Osijek dočekuje Dinamo. Na konferenciji za novinare trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica uvjerava da je atmosfera u timu nakon poraza u Puli dobra. Nada se da će njegova ekipa pobijediti jakog suparnika.

"Iza nas je kvalitetan tjedan, atmosfera je dobra nakon poraza u Puli koji je bio neočekivan ali zaslužen. Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika", rekao je Bjelica. Osvrnuo se i na kvalitetu Dinamove momčadi: "Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Ostvarili su svoj cilj igranja minimalno Europske lige. Liga prvaka je šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europa lige su ispunili svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici velike", ocijenio je Bjelica. 
Ovoga su se tjedna na trening vratili Mihret Topčagić i Mario Jurčević koji imaju problema s ozljedama, a sada su u konkurenciji za momčad. Strateg Bijelo-plavih najavio je i standardizaciju momčadi: "Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Nisam još sto posto odlučio na koji ćemo načina istrčati u nedjelju. Devet, deset igrača imam u glavi, ali i još neke nedoumice. Ova zadnja dva treninga će mi dati odgovor na pitanje hoće li biti promjena. Sezona je duga i teško je da će jedna momčad od prvog do 36. kola igrati s istom postavom. Poznat sam po tome da vjerujem svojim igračima, svaki u kadru ima priliku igrati. Svaki trener teži određenoj standardizaciji momčadi, u odnosu na zadnju utakmicu neće biti previše izmjena jer i u dobru i u zlu morate dati podržku svojim igračima. Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti jakog suparnika."

Optimističan je i Slavko Bralić, pouzdani oslonac u zadnjoj liniji: "Situacija u momčadi je jako dobra nakon neugodnog iznenađenja porazom u Puli. Momčad je svjesna da nismo dali maksimum, ali analizirali smo pogreške i okrenuli novi list. Slijedi Dinamo od kojeg ne treba veći motiv, svi su spremni, imamo kvalitetu za nositi se s njima i s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice, Tko iz Dinama prijeti? Nema potrebe izdvajati nekoga jer svi znamo da Dinamo ima izvrsne pojedince koji u svakom trenutku mogu napraviti prevagu. Moramo biti koncentrirani i čvrsti da ih što bolje zatvorimo, nema tu neke velike mudrosti", zaključio je Bralić.

Na konferenciji za novinare Bjelica se osvrnuo i na druženje s navijačima u srijedu na kojem su igrači Osijeka, dobili silnu količinu pozitivne energije, a navijači svih generacija još jednom potvrdili koliko su privrženi Bijelo-plavima. "
Bilo je jako lijepo na druženju s našim navijačima, samo nek situacija s koronavirusom bude bolja pa će biti i više takvih druženja. Mislim da je to potrebno da se još više homogenizirali s našim navijačima, da u djeci probudimo tu ljubav koju im usađuju njihovi roditelji. Kada se uspiju sresti sa svojim idolima sigurno će još više zavoljeti klub a mi ćemo sa strane kluba raditi da toga bude što više", istaknuo je trener Osječana Nenad Bjelica.