Blagdan svete Ane u Bistrincima

Blagdan svete Ane u Bistrincima

fotografija web stranica Đakovačko - osječke nadbiskupije

Župa svetog Josipa Radnika u Belišću svečano svetkuje blagdan svete Ane i Joakima u Svetištu Ane na Dravi u Bistrincima. Svečanoj proslavi blagdana prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje u četvrtak, 23. srpnja, a voditelj je pater Ivan Ike Mandurić.

sv-ana-bistrinci-2020.jpgKroz tri dana, nadahnut riječima svetog Pavla iz poslanice Kološanima „U njemu je sve sazdano“ (Kol 1,16), pater Ike će promišljati o važnosti odgoja u vjeri i izazovima koji su postavljeni pred današnje kršćanske obitelji.

Na blagdan svete Ane misna slavlja su u 7, 8, 9, 10.30, i 18 sati. Hodočasničku misu u 7 sati predvoditi fra Tomislav Vrsaljko, TOR. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će p. Ike Mandurić, a po završetku slavlja uslijedit će tradicionalni blagoslov djece i roditelja. Mogućnost za ispovijed kroz dane trodnevnice je od 17 do 19 sati, a na blagdan sv. Ane je od 6 do 12 i od 16.30 do 19 sati.

Osiguran je besplatni autobusni prijevoz iz Belišća koji vozi kroz dane trodnevnice i na sam blagdan sat vremena prije početka misnih slavlja sa sljedećim stanicama: Zgrada gradske uprave u Belišću i crkva sv. Stjepana u Bistrincima. Povratak autobusa kroz dane trodnevnice je u 19.30 sati, a na sam blagdan nakon završetka svakog misnog slavlja.