B.Lapić: "Najveći potencijal Slavonije i Baranje je u vrijednim ljudima"

B.Lapić: "Najveći potencijal Slavonije i Baranje je u vrijednim ljudima" B.Lapić: "Najveći potencijal Slavonije i Baranje je u vrijednim ljudima"

Božica Lapić, Agencija za infesticije i konkurentnost ( foto Sanja Račić)

U Osijeku je održana radionica o pružanju pomoći investitorima i poticanju ulaganja. Osječko-baranjska županija organizirala ju je u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost. Istaknuto je da se ulagačima mora pružiti više informacija i što prije urediti zemljišne knjige.

Pomoćnica ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost Božica Lapić potvrdila je kako ulagače zanima Slavonija i Baranja, a kao prednosti istočne Hrvatske posebno je istaknula vrijedne ljude, niže troškove poslovnja i poduzetničke zone. 

"Hrvatska nije najatraktivnija destinacija za ulaganje. Konkurencija je velika. Investitori, primjerice, umjesto u Hrvatsku ulože u Slovačku zbog eura , a o ulaganju odluči i blizina matične tvornice. Potencijalne ulagače moramo bolje informirati o raspoloživosti, kvalificiranosti i cijeni radne snage, olakšicama u poduzetničkim zonama gdje se građevinska dozvola može dobiti za 24 sata....I to moramo raditi i s državne i lokalne razine.", rekla je Lapić.

  

 

 

Ružica Lapić, Agencija za investicije i konkurentnost