Bliži se kraj: Istra 1961 jedva skupila novac za Vinkovce

Bliži se kraj: Istra 1961 jedva skupila novac za Vinkovce

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Teška kriza Istre 1961 zamalo je rezultirala neodlaskom u Slavoniju, gdje Puljani igraju s vinkovačkom Cibalijom dvaput u tri dana, naime nakon prvenstvenog slijedi i susret osmine finala Kupa. Ipak, skupilo se nešto novca i momčad je ipak krenula u Vinkovce.

No neki igrači Istre nisu primili plaću po šest mjeseci, klub nema novca, čuveni američki vlasnik Michael Glover navodno je pobjegao u SAD.

Te ljude sam prvi nazvao onime što jesu, prevaranti. Upozoravao sam da će se ovo dogoditi još prije dvije godine i bio sam u pravu, rekao je Igor Pamić.

u posljednje vrijeme više sam psihijatar i psiholog nego trener, rekao je trener pulskog prvoligaša Darko Raić-Sudar, dodavši: Teško je ovo izdržati, puno igrača je na rubu i dosadilo im je iz dana u dan slušati priče. No nemaju previše izbora i to sam im rekao. Mogu odmah dići ruke od svega ili možemo odigrati ove dvije utakmice da se kupi još malo vremena.

Rekao je i da će, ako se situacija ne riješi nakon reprezentativne stanke, to vjerojatno biti kraj kluba.

Stvarno bi bilo ružno za sve nas i za nogomet u Hrvatskoj da odustanemo od natjecanja, ali nažalost nismo ni daleko od toga, zaključio je Raić Sudar.

Utakmica Cibalia - Istra 1961 počinje u 15 sati.