Bogojavljanje: Žive jaslice u Retkovcima

Bogojavljanje: Žive jaslice u Retkovcima

Žive jaslice u Retkovcima 2019. fotografija Dražen Bota

Treća izvedba dramsko - scenskoga Uprizorenja Živih jaslica u Retkovcima najavljena je za 6. siječnja u 19 sati i 30 minuta u dvorištu mjesnog župnog doma .

"Župa Preslavnoga Imena Marijina Retkovci u suradnji s udrugama sela i brojnim mještanima prvi put u svojoj dugoj povijesti uprizoruje dramsko-scenski prikaz Živih jaslica - rođenje Isusa Krista u kojemu sudjeluje stotinu glumaca i izvođača. Stanovnici slavonskoga sela od gotovo 1 200 stanovnika posjetiteljima će pružiti prekrasan betlehemski ugođaj i čaroliju Božića. Svi sudionici i izrađivači scenografije, kostimografije i  okupili su se kako bi pokazali nevjerojatnu maštovitost i kreativnost koje jednostavno morate doživjeti.

Snažan dojam na sve posjetitelje posebno će izazvati izvrsne, uvjerljive i emotivne igrane scene glumaca Kazališta „Mika Živković“, članova kulturno-umjetničkoga društva „Sloga“ te brojnih mještana Retkovaca. Raduje nas velik broj mladih sudionika – osnovnoškolaca i srednjoškolaca", kažu organizatori u pozivnici.