"Božićna priča" C. Dickensa u Dječjem kazalištu

"Božićna priča" C. Dickensa u Dječjem kazalištu

The American drama group Europe s predstavom Christmas Carol – Božićna priča gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Ovaj klasik Charlesa Dickensa bit će izveden na engleskom jeziku u četvrtak, 17. listopada s početkom u 9 sati.

Predstavu su režirali Christian Flint i Paul Stebbings, glazbu potpisuje Tom Johnson, a producent je Grantly Marshall. Gostujuća predstava “Božićna priča” ovog poznatog engleskog pisca kojeg najbolje znamo po njegovom romanu “Oliver Twist”, inače je objavljena u prosincu 1843. godine, baš u vrijeme pred Božić, kako bi ljudima prenijela ideju o pravom značenju tog blagdana. Priča je odmah požela veliki uspjeh koji se nikada nije umanjio. Na temelju ove priče napisane su još mnoge sa sličnim uzorkom – ljudi koji na Badnjak odlaze na putovanje u prošlost i budućnost, kako bi spoznali vlastite greške, nešto iz njih naučili i promijenili se.
Charles Dickens svojom je pričom htio navesti ljude da u to vrijeme budu darežljivi i da tu darežljivost nose u srcu cijele godine. Dickens je i inače veoma suosjećao sa siromašnima i nadao se da će “Božićna priča” učiniti ljude velikodušnijima, baš kakvim je i njegov lik Scrooge na kraju postao.

Cijena ulaznice je 45 kuna, a informacije i rezervacije ulaznica moguće su isključivo mejlom na d.tirylyte@gmail.com i broj 0049/89/343803.
fezziwigs-cc-tnt-300.jpg