Branimir Glavaš najavio kandidaturu za predsjednika stranke

Branimir Glavaš najavio kandidaturu za predsjednika stranke

Izvanredni Sabor HDSSB-a održat će se 8. listopada ove godine, a osim o datumu održavanja Sabora, na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak je odlučeno i da se do kraja rujna izvrši revizija članstva .

Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva u ponedjeljak navečer raspušteni su i ogranci HDSSB-a na području 5 slavonskih županija, a s revizijom članstva već se krenulo.

dsc_5019.jpg Tako su odlukom Viskokog suda časti iz stranke isključeni Zoran Vinković, Davor Boras, Darijan Rudan i Velimir Golub: "Ovim je, zadnjim isključivanjem iz HDSSB-a, završeno raslojavanje i čišćenje unutar stranke započeto prije godinu dana", rekao je Branimir Glavaš i dodao kako će se na predstojećem Saboru stranke kandidirati za predsjednika HDSSB-a, dok će nakon toga stranka krenuti iz početka.

Razlog je što su čelnici HDSSB-a, od Glavaševa odlaska u zatvor u BiH 2009. godine, stranku koristili za osobni probitak i uništili joj ugled u javnosti: "HDSSB je obolio i teško bolovao od nepotizma. Od nepotizma! Nisu rijetki pojednici koji su se dobrano, dobrano okoristili pozicijama u HDSSB-u. Osobno se okoristili, obiteljski se okoristili i toga više u HDSSB-u neće biti. HDDSB u proteklih 7, 8 godina, karakterizirala je i bahatost čelnika HDSSB-a", rekao je, među ostalim, Glavaš i napomenuo kako je znao što se događa u stranci, ali iz zatvora ništa nije mogao učiniti. Stoga se biračima ispričao zbog nepotizma i korupcije i još jednom najavio zaokret u vođenju stranke.

Prilog iz Dnevnika Radio Osijeka