Briljantni Ćorić donio pobjedu Hrvatskoj

Briljantni Ćorić donio pobjedu Hrvatskoj Briljantni Ćorić donio pobjedu Hrvatskoj
Shapovalov i Ćorić (Foto: Davor Javorović/Pixell Shapovalov i Ćorić (Foto: Davor Javorović/Pixell
Foto: Krunoslav Inhof Foto: Krunoslav Inhof
Foto: Krunoslav Inhof Foto: Krunoslav Inhof
Screenshot HRT Screenshot HRT
Foto: Krunoslav Inhof Foto: Krunoslav Inhof
Foto: Krunoslav Inhof Foto: Krunoslav Inhof
Screenshot HRT Screenshot HRT
Sreenshot HRT Sreenshot HRT

Foto: Krunoslav Inhof

U dva sata i 13 minuta Borna Ćorić je nadigrao Kanađanina Denisa Shapovalova 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Hrvatska protiv Kanade vodi 3:1 i ide dalje u četvrtfinale Davis cupa. Bio je to meč dvojice mladih tenisača za koje se predviđa kako će za nekoliko godina "vladati" svjetskim tenisom.

Ćorić je trenutačno 47., a Shapovalov 48. igrač svijeta. Hrvatskoj je sljedeći suparnik Kazahstan. Četvrtfinale se igra od 6. do 8. travnja.
16:12 Gem, set, meč i pobjeda reprezentacije! U dva sata i 13 minuta Borna Ćorić je nadigrao Kanađanina Denisa Shapovalova 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Hrvatska protiv Kanade vodi 3:1.
16:04 Nakon tri bezuspješna pokušaja u trećem setu, Ćorić je napokon uzeo servis Denisu Shapovalovu. 5:4 je rezultat. Servira hrvatski tenisač - za set i meč! A time i za pobjedu hrvatske reprezentacije i plasman za daljnje natjecanje u Svjetskoj skupini Davis cupa.
15:24 2:0 u setovima za Bornu Ćorića! I ovaj set je odnio rezultatom 6:4.
15:11 Break u drugom setu! Odigrao je dobar retern i od početka preuzeo kontrolu nad ključnim poenom, kojeg je okončao dobrim izlaskom na mrežu. 4:3 je trenutačni rezultat, a servira naš tenisač. Borna u drugom setu na svom servisu nije izgubio ni bod.
14:48 Borna Ćorić uzima prvi set (6:4) nakon 36 minuta igre.
14:45 Ćorić ima servis za gem kojim može osvojiti prvi set, ali Shapovalov uzima prva dva boda.
14:32 Borna Ćorić dvoboj je počeo sjajno. Već je u prvom gemu oduzeo servis Shapovalovu i trenutačni rezultat je 4:2 u gemovima. Shapovalov je na servisu.