Burić želi nastaviti voditi Belišće

Burić želi nastaviti voditi Belišće

Foto: FB Snaga Belišća

Aktualni gradonačelnik Belišća Dinko Burić, i njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić na svibanjskim lokalnim izborime žele osvojiti još jedan mandat, no sada više nisu kandidati HDSSB-a, već se za glasove birača bore kao nezavisni na listi Snaga Belišća.

"Osnovni motiv za kandidaturu jest stvaranje nove, ljepše slike Belišća, stvaranje uvjeta za ugodniji život, nova radna mjesta i stvaranje sličica kojima se svi onda koji živimo na području grada i prigradskih naselja imamo razloga ponositi", rekao je Burić. Podsjetio je na dosadašnje rezultate, pri čemu posebno ističe 67 kapitalnih investicija vrijednih približno167 milijuna kuna, od čega je više od 80 posto stiglo iz europskih fondova, resornih ministarstava i drugih agencija.
"Važno je sve u životu, i komunalna infrastruktura, graditi dječja igrališta i voditi socijalnu politiku, ali je iznimno bitno stvaranje novih radnih mjesta. Gradska uprava nije zavod za zapošljavanje, ali je značajan čimbenik u privlačenju stranih investicija, prije svega uklanjanjem vrlo često kompliciranih birokratskih prepreka", istaknuo je Burić i najavio nove programe ulaganja u gradsku infrastrukturu – od zamjene cijele rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom i obnove središnjeg gradskog trga, dječjeg vrtića, spomeničke baštine do izgradnje šetnice i biciklističkih staza. Objavio je kako je Belišću prije dva dana odobren još jedan europski projekt: "Riječ je o gradnji pet novih solarnih elektrana, koje neće biti nešto što je samo oku lijepo, nego će nam biti od velike koristi pri uštedi troškova za električnu energiju".
I dalje će se nastaviti stipendiranje učenika i studenata, subvencioniranje njihovog prijevoza, ulaganje u socijalu, kulturu, turizam, briga o udrugama, nastavio je predstavljajući program s kojim ide na lokalne izbore Dinko Burić te zaključio: "Poruka u koju ja istinski vjerujem jest – snaga Belišća smo svi mi, ona leži u našem zajedništvu iskrenoj ljubavi prema našem gradu, snaga Belišća se nalazi u našoj svjesnosti kako je naše mi i vrjednije i snažnije od svakog našeg pojedinačnog ja".

Dinko Burić