"Čarolija u Dvorcu Eltz"

"Čarolija   u   Dvorcu    Eltz" "Čarolija   u   Dvorcu    Eltz"

Pod nazivom „Čarolija u Dvorcu Eltz” ovogodišnji Advent u Vukovaru održat će se ponovno ispred jednog od najljepših dvoraca kontinentalne Hrvatske, na obalama Dunava od 28. studenog do 24. prosinca .

Obuhvatit će brojna događanja, od 24. adventskih svečanosti, Božićnoga sajma, podjele paketića malim Vukovarcima i niza drugih sadržaja, rekao je na konferenciji za novinstvo zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac koji je istaknuo kako će se sva događanja održavati na otvorenom i u skladu epidemiološkim mjerama.

Sve će početi na prvu adventsku nedjelju programom u Crkvi sv. Filipa i Jakova i nastaviti se u dvorcu Eltz gdje će već tradicionalno prvu adventsku svijeću na vijencu u 18 sati upaliti gradonačelnik, Ivan Penava. Druga adventska svijeća namijenjena je Domovinskome ratu i hrvatskim braniteljima, treća velikanima hrvatskog glumišta, a četvrta je posvećena mladosti Vukovara, najavila je ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar, Ružica Marić.

Ni ove godine neće izostati klizalište, a bit će postavljeno vrtu dvorca. Riječ je o 600 četvornih metara ledene čarolije, ukrašene brojnim lampicama i prigodnom glazbom. Radno vrijeme bit će od 9 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata. Planiraju se brojni programi, a klizanje će za male i velike biti besplatno.

Održat će se i Božićni sajam na kojem će mali proizvođači i OPG-ovi ponuditi svoje proizvode, a među sadržajima su Adventa u Vukovaru i „Kutak Djeda Božićnjaka”, „Svjetlosna čarolija” - instalacija od stoljetnih fenjera i vožnja božićnom kočijom.

Nakon što se završi manifestacija Advent u Vukovaru, 24. prosinca, Grad Vukovar je s partnerima iz Zagreba organizirao Advent na kotačima, novogodišnji program koji će trajati 4 dana. Prvi dan je namijenjen DJ zabavi, nakon čega slijediti klapska glazba, a na doček Nove 2022. na Trgu Republike Hrvatske, održat će se koncert grupe Daleka obala, dok će sam ulazak u 2022. biti popraćen vatrometom.