Caroline Spivak "Biti poduzetnik u svijetu, žena u poduzetništvu"

Caroline Spivak "Biti poduzetnik u svijetu, žena u poduzetništvu"

Caroline Spivak

U sklopu projekta „Biti Bolji - Be Better“ gošća je Carolina Spivak iz Kanade. Predavanja će održati u Donjem Miholjcu te osječkim srednjim školama, 2. i 3. ožujka, a tema je "Biti poduzetnik u svijetu, žena u poduzetništvu".

Tko je Caroline Spivak?

„Rođena sam u obitelji hrvatskih iseljenika u Stuttgartu, odrasla sam u Hrvatskoj i Njemačkoj. Kao dijete stižem s roditeljima u Kanadu 70ih godina, dakle prije više od 40 godina, a imali smo 'samo' petogodišnji plan! U našoj se kući na prvom mjestu govorio hrvatski jezik i njegovala se i prenosila na nas djecu, mene i braću Roberta i Adriana, velika ljubav prema Hrvatskoj, kao i san o povratku u Domovinu. Kao obitelj bili smo vrlo aktivni u Hrvatskoj zajednici u Hamiltonu i šire u južnom Ontariu i to u folkloru, nogometu, Hrvatskoj školi i raznim kulturnim, ali i političkim manifestacijama.

U Kanadi sam studirala političke znanosti i međunarodne odnose te magistrirala komunikologiju. Radila sam dugo godina u financijama i onda se prebacila u poslovnu komunikaciju. Već devet godina vodim svoju konzultantsku tvrtku i odnose s javnošću s posebnim naglaskom i specijalizacijom u kriznim komunikacijama i zaštiti ugleda.

U Kanadi i u Njemačkoj je otvoreno i organizirano društvo, tamo su sustavi jasni i transparentni, štoviše, isti za sve. Birokracija/administracija je učinkovita, brza i na usluzi čovjeku. Hrvatska bi trebala te uspješne modele dobre svjetske prakse početi primjenjivati, osuvremeniti se i takva vjerujem ima šanse postati čak i vodeća država u mnogim aspektima.“

Njena tvrtka Profile Communications Corp. uglavnom se bavi odnosima s javnošću, a stručnjaci smo za upravljanje kriznim situacijama, bilo da je riječ o zaraženoj hrani, kupnji ili prodaji tvrtke, angažmanu dioničkih društava, državnim pitanjima itd. Ukratko rješavamo kritična pitanja i štitimo ugled klijenata. Poslujemo u Sjevernoj Americi, Europi, Bliskom Istoku i u Južnoafričkoj Republici.

Raspored predavanja:

01.03.2017. (srijeda)

Srednja škola u Donji Miholjac, od 15,45 do 16,50 sati.

 

02.03.2017. (četvrtak)

Elektrotehnička i prometna škola Osijek, od 13,15 sati do 14 sati

Trgovačko-komercijalnu školu Osijek, od 15,00 do 16,00 sati.