Centar 112 obilježio svoj dan

Centar 112 obilježio svoj dan

Jedinstveni broj 112 u uporabu je u Republici Hrvatskoj uveden 2005. godine. Osječki područni ured za Zaštitu i spašavanje prošle je godine zaprimio i proslijedio više od 200.000 poziva.

Osječki područni ured za Zaštitu i spašavanje prošle je godine preselio u nove prostorije, uveden je unaprijeđeni sustav rada, a ukupno je zaprimljeno i proslijeđeno 244.000 telefonskih poziva - istaknuto je, među ostalim, na skupu koji je u prostorijama Centra održan u povodu Dana jedinstvenog europskog broja 112. Taj je telefonski broj u operativnu fukciju na području Republike Hrvatske uveden 11. veljače 2005. godine čime smo postali dio jedinstvenog europskog projekta. Prema riječima načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Osječko-baranjske županije Željka Kraljička, Centar 112 najbolji je primjer učinkovite suradnje i koordinacije među brojnim javnim službama, od policije, hitne pomoći i vatrogasaca do jedinica lokalne samouprave i medija.

Stalno tehničko usavršavanje, edukacija djelatnika, planiranje, povezivost i predanost poslu među odlučujućim su čimbenicima u radu Centra 112 koji je za svoj rad primio brojna službena i neslužbena priznanja - istaknuo je pročelnik osječkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Cvjetko Obradović. 

Dan jedinstvenog europskog broja 112 u prostorijama je osječkog Centra, među ostalima, okupio predstavnike policije, vatrogasaca, GSS-a, te Gradskog društva Crvenog križa.