Centar amaterskog vaterpola u Slavoniji

Centar amaterskog vaterpola u Slavoniji

Foto: Udruga Karašicka Republika

Osječani su trijumfirali protekloga vikenda u Belišću na 7. amaterskom turniru Vaterpolo u žitu koji je po prvi puta bio međunarodnog karaktera – pobijedila je ekipa "Ječmeni borci". Zabavu posjetiteljima pružio je i 3. turnir "Odojka u pijesku".

pobjednici.jpgUdruga Karašicka Republika i ove se godine potrudila da najbolje lokalne ekipe pokažu kako su napredovali. "Vidi se veliki napredak od kada smo počeli organizirati turnir. Kada se sjetim prvih godina kada dio igrača nije mogao doplivati do ruba bazena, a sada već padaju i eurogolovi dostojni druge lige", kaže Mislav Matišić, organizator turnira. Objašnjava i kako je došlo do naziva turnira: "Sam naziv nastao je jer su se naši prijatelji iz Dalmacije s nama sprdali: "Di vi igrate u Slavoniji, sigurno u žitu!" I onda smo mi stavili vaterpolo u žito, iako nema žita, nažalost. Ovakvi bazeni ne rastu u žitu."
najbolji-igrac.jpgNa turniru je nastupilo šest ekipa, tri iz Belišća i Valpova, dvije iz Osijeka dok je najveća atrakcija bila ekipa Republika di Boka s igračima koji su napravili čak 600 kilometara kako bi zaigrali vaterpolo u žitu. "Nije nam bio problem doći iz Boke kotorske zaigrati ovaj jedinstveni turnir. Oduševljeni smo organizacijom i gostoprimstvom. Srce nam je zatitrali kada su nam na bazenu pustili melodiju kola bokeljske mornice. Nikada nismo bili u Slavoniji i jedva čekamo da nas organizator provede baranjskim vinogradima i podrumima", rekao je Romeo Lukšić iz Tivta.
U bazenu smo zatekli i, možda, jedinog hrvatskog gradonačelnika koji redovito na glavu stavlja vaterpolsku kapicu i zabija golove. "Trenirali smo zadnja dva, tri mjeseca, jednom tjedno igramo na bazenu, jako dobra zezancija, dobra ekipa i uživamo", objašnjava Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova. No to im nije pomoglo. Turnir je osvojila ekipa Ječmeni borci iz Osijeka pobijedivši domaću ekipu Oštri Gang iz Belišća s 5-2. "Zanimljivo je kako je Oštri Gang jedina ekipa koja je neporažena došla do finala, jer je pobijedila Ječmene borce i Vaterpolsku nadrealističku lobotomiju u grupnoj fazi. Treće mjesto osvojila je ekipa Dječaka iz Osijeka pobijedivši Republiku di Boku nepoznatnim rezultatom. Najboljim igračem proglašen je Fran Kovačić, dok je najbolji golman bio Marko Bušić", izvijestio je Matišić.
Osim vaterpolskog turnira na bazenu Belišće u subotu je održan i turnir u odbojci – Odojka na pijesku. Nastupilo je 11 ekipa, a najboljom se pokazala kombinacija Burjan-Rajković-Jakovac ispred Galo-Sabadi-Volmut te Pavičić-Pavičić-Vuković. Organizator Matko Mužević ponosno ističe kako se nikada kvalitetnija odbojka nije igrala čime su logično bili zadovoljni i publika i igrači.
odojka-na-pijesku.jpg