Centar za kulturu Đakovo - Đakovačko ljeto

Centar za kulturu Đakovo - Đakovačko ljeto Centar za kulturu Đakovo - Đakovačko ljeto

U sklopu Đakovačkog ljeta 2020. godine, Centar za kulturu Đakovo u suradnji s Gradom Đakovom, organizira Ljetno kino na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku. Filmske projekcije Ljetnog kina započele su 6.8. i održat će se tijekom osam termina u 20 sati i 30 minuta.

Osim filmskih projekcija, održat će se dva koncerta klasične glazbe, opereta, komedija i predstava namijenjena dječjoj publici. Predstave i koncerti bit će održani u različitim terminima koje je moguće pronaći u programu ispod.


FILMOVI
Ljetno kino otvorila je komedija Glavni kuhar (Chef) 6. kolovoza. Nakon Glavnog kuhara, 7. kolovoza na programu je Parazit (Parasite), film nagrađen s četiri nagrade Oscar, uključujući i nagradu za najbolji film. U idućem tjednu, 13. kolovoza, prikazat će se biografski film o Andrei Bocelliju, Glazba tišine (The Music of Silence) te 14. kolovoza biografski kriminalistički film o životu serijskog ubojice Teda Bundyja, Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile). Nakon toga, 20. kolovoza na programu je kriminalistička drama Sve ili ništa (Hell or High Water) i 21. kolovoza Smrt Staljina (Death of Stalin). Britanci dolaze: Prevara u tijeku (The Con Is On) prikazat će se 27. kolovoza, a ovogodišnje Ljetno kino zatvorit će se 28. kolovoza projekcijom filma 24 sata života (24 Hours to Live). Sve filmske projekcije prikazat će se u 20:30 sati.

OPERETA
Opera b.b. gostovat će s operetom Franza Lehara Vesela udovica 12. kolovoza u 20:30 h. Riječ je o veseloj, lepršavoj i vizualno vrlo dopadljivoj predstavi.

PREDSTAVE
Naš zeleni svijet u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba namijenjen je djeci od tri godine nadalje, a izvedba će se održati 18. kolovoza u 19 sati. Ova eko-edukativna predstava na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije.
Predstava Teatra EXIT Sutra (ni)je novi dan svjedoči o mladim ljudima bez perspektive, bez posla, stana, i osnovnih egzistencijalnih uvjeta, zrelim ljudima opterećenim kreditima, otkazima, neimaštinom i raspadanjem obitelji i o starcima s bijednim mirovinama, suočenim s bolesti i blizinom smrti. Sutra (ni)je novi dan na programu je 29. kolovoza u 20:00 h.
GLAZBA
Darko Rundek Kvartet svojim glazbenim umijećem đakovačku će publiku zabaviti 17. kolovoza u 21 sat.
Na kraju kolovoza, 31. kolovoza, u 20:30 h održat će se koncert solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek posvećen filmskoj glazbi. Dirigentsku palicu koncerta Noć filmske glazbe ima Mladen Tutavac.

NATJEČAJI ZA GRAĐANE
U sklopu Ljetnog kina Centar za kulturu Đakovo pripremio je dva natječaja. Natječaj pod nazivom Moj omiljeni lik iz crtanog filma namijenjen je najmlađoj publici, a poziva ih se da uz pomoć roditelja šalju crteže svojih omiljenih likova iz crtanih filmova. Radove, skenirane ili fotografirane potrebno je poslati na Facebook profil Centra za kulturu Đakovo uz ime i godine autora. Za mlade osobe i ostale zainteresirane građane je pripremljen natječaj Moja filmska recenzija. Napisanu recenziju na odabrani film poslati također na Facebook profil Centra za kulturu Đakovo uz ime i prezime autora. Poslani radovi i recenzije bit će objavljeni na Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo.

PROGRAM PO DANIMA:
*U slučaju lošeg vremena, svi programi održat će se u Centru za kulturu Đakovo, Ulica kralja Tomislava 14, Đakovo.
**Ulaz na filmske projekcije, kao i na predstave i koncerte je besplatan.

• 6. kolovoza (četvrtak)
20:30 h Ljetno kino - Glavni kuhar (Chef, 2014.)
• 7. kolovoza (petak)
20:30 h Ljetno kino - Parazit (Parasite, 2019.)
• 12. kolovoza (srijeda)
20:30 h Opera b.b. Zagreb - opereta Vesela udovica
• 13. kolovoza (četvrtak)
20:30 h Ljetno kino - Glazba tišine (The Music of Silence, 2018.)
• 14. kolovoza (petak)
20:30 h Ljetno kino - Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, 2019.)
• 17. kolovoza (ponedjeljak)
21:00 h Koncert Darko Rundek Kvartet
• 18. kolovoza (utorak)
19:00 h Kazalište Smješko - dječja predstava Zeleni svijet
• 20. kolovoza (četvrtak)
20:30 h Ljetno kino - Sve ili ništa (Hell or High Water, 2016.)
• 21. kolovoza (petak)
20:30 h Ljetno kino - Smrt Staljina (Death of Stalin, 2017.)
• 27. kolovoza (četvrtak)
20:30 h Ljetno kino - Britanci dolaze: Prevara u tijeku (The Con Is On, 2018.)
• 28. kolovoza (petak)
20:30 h Ljetno kino - Još 24 sata (24 Hours to Live, 2017.)
• 29. kolovoza (subota)
20:00 h Teatar EXIT - predstava Sutra (ni)je novi dan
• 31. kolovoza (ponedjeljak)
20:30 h Noć filmske glazbe – koncert solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek

***Organizator zadržava pravo izmjena u programu u slučaju izvanrednih okolnosti.

centar-za-kulturu-akovo-ljetno-kino-plakat.jpg