Čepin: Konferencija o urbanom turizmu u restoranu Crna svinja

Čepin: Konferencija o urbanom turizmu u restoranu Crna svinja Čepin: Konferencija o urbanom turizmu u restoranu Crna svinja

foto: HRT/mp

Gastro, eko- i rekreacijskoj ponudi u istočnoj Hrvatskoj u okviru EU projekta Explore u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija godine približila su se i odredišta iz Sjeverne Bačke.

Projekt pod nazivom „Explore CRO-SRB - Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“ sufinanciran je u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. Njegova ukupna vrijednost je 368.110,98 €, a 312.894,32 € je odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II.  Nositelj projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a partneri su Regionalna Razvojna agencija Panonreg iz Subotice, Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić iz Subotice i Turistički klaster „Slavonska košarica“ iz Slavonskog Broda. 

Tijekom 24 mjeseca provedbe projekta istražit će se gastro, eko i rekreacijske specifičnosti slavonskih županija i Vojvodine, a 20-ak stručnjaka u području turizma sudjeluje u identifikaciji i formiranju triju turističkih ruta. Rute se tijekom desetomjesečne intenzivne marketinške kampanje promoviraju putem društvenih mreža i regionalne televizije. Članovima klastera bit će omogućena promocija i prodaja proizvoda i usluga, umrežavanje i učenje putem novouspostavljene e-klaster platforme dok će 40 turističkih dionika proći kroz šest edukacija što će pridonijeti izvrsnosti ponude, naveo je predstavnik nositelja projekta - direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda Dejan Vuksanović. Partneri su, uz Turistički klaster „Slavonska košarica“ kojemu je Vuksanović i predsjednik, Regionalna razvojna agencija Panonreg iz Subotice i Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić.