Cesta kroz Bizovac u potpunosti zatvorena

Cesta kroz Bizovac u potpunosti zatvorena Cesta kroz Bizovac u potpunosti zatvorena

Zbog radova na asfaltiranju u potpunosti je danas, a moguće i iduća dva dana, zatvorena državna cesta D2 kroz Bizovac. Načelnik Općine Srećko Vuković pozvao je vozače na strpljivost jer je riječ o radovima koji se moraju obaviti kako bi se većim dijelom završili do crkvenog goda u Bizovcu.

Do blagdana svetog Mateja dobar dio radova na samoj cesti bit će završen, a do lipnja iduće godine privest će se kraju temeljita rekonstrukcija prometnice Josipovac-Normanci koju smo dugo priželjkivali. Radovi obuhvaćaju proširenje ceste za gotovo jedan metar, izgradnju biciklističke staze, oborinskih kanala, pristupnih mostova i kompletnu semaforizaciju. Opsežan je to projekt čija vrijednost premašuje 102 milijuna kuna i bit ćemo ponosni kada bude gotov”, istaknuo je Vuković. Usto, na raskrižjima s lokalnim cestama u Bizovcu, bit će novi trakovi za skretanja. Predviđena je i javna rasvjeta na raskrižjima javnih cesta te rekonstrukcija postojećih autobusnih stajališta.

Investitor su projekta Hrvatske ceste, a izvodi ih Osijek – Koteks. Dionica ceste prolazi kroz naselja Normanci, Topoline, Cret, Bizovac i Samatovci. Ukupna duljina zahvata prema glavnom projektu iznosi 17 tisuća metara. Trenutačno je na gradilištu stotinjak radnika s 20-ak bagera i 10 valjaka.