Čestitke na uspjesima Športskoj udruzi slijepih Svjetlost

Čestitke na uspjesima Športskoj udruzi slijepih Svjetlost Čestitke na uspjesima Športskoj udruzi slijepih Svjetlost
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
Darko Sarapa Darko Sarapa

foto Radio Osijek

Kako bi im čestitala na ostvarenim rezultatima u kuglanju, šahu i pikadu, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je osječku Športsku udrugu slijepih Svjetlost. Rekla je kako posljednjim osvojenim odličjima samo nastavljaju uspješan niz koji bilježe već godinama.

Predsjednik ŠUS Svjetlost Stojan Bjelajac govorio je o postignućima na koja su posebno ponosni i Gradu zahvalio na potpori i financiranju prijevoza na natjecanja. "Istaknuo bih sudjelovanje u Prvoj hrvatskoj kuglaškoj ligi za slijepe, natjecanja u šahu i pikadu. Na državnom prvenstvu u kuglanju za slijepe osvojili smo dvije srebrne medalje – u kategoriji B2 Darko Sarapa, u kategoriji B3 Duško Božić, a sudjelovala su još dva sportaša. Zahvaljujući rezultatima, Sarapa je bio član kuglaške reprezentacije na Europskom prvenstvu u Zagrebu na kojem su osvojili ekipno drugo mjesto, a u miks konkurenciji najsjajnije odličje. Ne zaboravljamo ni našeg veterana u šahu, majstorskog kandidata Hinka Cajzlera koji je u sedmom desetljeću života bio drugi na Prvenstvu Hrvatske. Grad je osobama s invaliditetom omogućio prijevoz na natjecanja, a mi se na najbolji način to trudimo opravdati donošenjem odličja i promidžbom Grada i Županije", istaknuo je Bjelajac.

"Ovo je postao naš redoviti godišnji susret jer svake godine nas uistinu obraduju medaljama koje donesu u naš grad. I dalje ćemo pružati podršku hvale vrijednim, kvalitetnim sadržajima kojima se bave i senzibiliziranju Osječanki i Osječana na svakodnevicu i problematiku osoba s invaliditetom", rekla je među ostalim zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.