Četiri osobe preminule, 49 pozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

Četiri osobe preminule, 49 pozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji

fotografija Amoreta Bajto

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 54 do 82 godine, a 49 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. U Vukovarsko-srijemskoj 33 su pozitivna testa. Požeško-slavonska županija izvijestila je o 14, a Virovitičko-podravska o 2 nova slučaja zaraze.

Za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (21) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira, četiri s područja Našica, po dvije osobe su s područja Čepina, Donjeg Miholjca, Petlovca, Popovca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belišća, Bizovca, Darde, Đakova, Jagodnjaka, Marijanaca i Petrijevaca. Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od COVID-19, i to 107 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 54 do 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.377 osoba. Policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja. Naime, jučer su na MCGP Erdut kao izlazni putnici pristupila tri državljana Srbije, za koje je utvrđeno da su dva dana ranije ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što su prekršili, kao i potom automatski određenu sigurnosnu mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi na iznos od 8.000,00 kuna i 500,00 kuna troškova postupka, što su podmirili i napustili Hrvatsku. Policijski službenici obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji 33 nove pozitivne osobe na COVID-19, od kojih je 25 pozitivno na PCR testiranju, a 8 na brzom antigenom testu (8 osoba iz Vukovara, po 4 osobe iz Vinkovaca i Rokovaca, po 2 iz Andrijaševaca, Borova, Bobote i Nuštra, te po 1 osoba iz Bošnjaka, Cerne, Gunje, Drenovaca, Otoka, Šiškovaca, Jarmine, Sotina i Posavskih Podgajaca). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 11908, od kojih je 11339 izliječenih, a ukupno su preminule 234 osobe. Trenutno je u županiji 56 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 289 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 63302. U samoizolaciji na području županije je 681 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 radnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 2 medicinske sestre/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika, 5 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 8 radnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika, 3 nezdravstvena radnika).

Požeško-slavonska županija izvijestila je o 14, a Virovitičko-podravska o 2 nova slučaja zaraze.