Četvero preminulih, 211 novih slučajeva na istoku Hrvatske

Četvero preminulih, 211 novih slučajeva na istoku Hrvatske

Foto: HRT/Radio Osijek

U slavonskim županijama u protekla 24 sata s covidom su umrle četri osobe. Evidentirano je 211 novih slučajeva zaraze. Najviše ih je u Osječko-baranjskoj (75), slijede Brodsko-posavska (50), Virovitičko-podravska (34) Vukovarsko-srijemska (33) te Požeško-slavonska (19).

Iz Osječko-baranjske županije ne stižu dobre vijesti – dvije su osobe preminule, jedna iz Našica u dobi od 65, te jedna iz Đakova u dobi od 78 godina. Evidentirano je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom. A kako su testirane 353 osobe, ponovno je udio pozitivnih među testiranima visokih 21 posto. Najviše novozaraženih je iz Osijeka (37), slijede Đakovo (8), Našice (5), Beli Manastir i Donji Miholjac (po 2) i Valpovo (1) te općina Čepin i Viljevo (3), Ernestinovo, Feričanci, Satnica Đakovačka i Semeljci (po 2), Drenje, Erdut, Petrijevci, Viškovci, Vladislavci i Trnava (po 1). Hospitalizirana su 32 covid pacijenta (27 u KBC Osijek, 5 u OŽB Našice), četvero ih je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 590 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 50 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulih nije bilo. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je 19 covid pacijenata, četvero ih je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze 374 osobe.

Visok postotak pozitivnih među testiranima bilježi i Virovitičko-podravska županija. Testirane su 134 osobe i svaka četvrta bila je pozitivna na SARS-CoV-2 – ukupno njih 34, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Najviše, njih 16, dolazi s područja grada Virovitice. U Pitomači ih je četvero, Slatini troje, a općine, Špišić Bukovica, Suhopolje i Nova Bukovica bilježe po dvije pozitivne osobu. Po jednog novog zaraženog koronavirusom bilježe Lukač, Sopje, Gradina i Mikleuš, dok kod jednog pozitivnog nije navedeno područje s kojeg dolazi. Jedna muška osoba s područja Virovitičko-podravske županije, 1944. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 16 COVID-19 pacijenata od kojih su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, oboje na respiratoru.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 263 osobe, od kojih su 33 bile pozitivne na koronavirus. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.
Devetero novozaraženih je iz Županje, 5 iz Vrbanje, 3 iz Cerne i Gradišta, 2 su iz Nijemaca, a po 1 osoba iz Vukovara, Andrijaševaca, Babine Grede, Borova, Bošnjaka, Drenovaca, Đeletovaca, Ivankova, Mirkovaca, Negoslavaca i Starih Mikanovaca. Na bolničkom su liječenju 22 covid pacijenta, dok se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju nalazi 118 zaraženih. Među zaraženima su dva djelatnika iz sustava zdravstva, te 9 nastavnika i 24 učenika iz sustava obrazovanja. Pod mjerom samoizolacije nalaze se 244 osobe – među njima su tri djelatnika iz sustava zdravstva, te iz sustava obrazovanja 8 nastavnika i 142 učenika.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 163 uzorka, od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus. Trenutno je na tom području aktivno 156 slučajeva zaraze – 5 osoba je hospitalizirano, dok se 151 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 285 osoba.