Cijepljenje u Ljekarnama srce OBŽ-a

Cijepljenje u Ljekarnama srce OBŽ-a Cijepljenje u Ljekarnama srce OBŽ-a
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto D.Javorović

Ljekarne srce osječko - baranjske županije pridružile su se akciji Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske liječničke komore kojim su ljekarne postale mjesto cijepljenja.

Višnjevac, Darda, Đurđenovac, Dalj i ljekarna Centar Đakovo, ljekarne su u kojima se može primiti cjepivo protiv COVID-19 bolesti. Građani koji se žele cijepiti u ljekanama trebaju se prijaviti i dogovoriti termin cijepljenja, a to mogu učiniti dolaskom u ljekarnu, pozivom na broj poslovnice ili naručivanjem na mrežnim stranicama Ljekarni srce.

"Riječ je o najdostupnijoj ustanovi u kojoj se može cijepiti. Iz našeg iskustva ljudi u ljekarnike imaju povjerenja i to povjerenje se sad preslikava i na odaziv. Imali smo već prvi dan u Višnjevcu 30 ljudi, najavljeno ih je još. Mi sad imamo u 5 ljekarni cijepljenje. U njima se najbrže moglo organizirati cijepljenje, no to ne znači da već u slijedećem trenutku nećemo imati i 10 ljekarni gdje će se cijepljenje moći obaviti. Naglašavam da ljekarne samo organiziraju prostor, a da cijepljenje obavljaju liječnici.", rekao je u programu Radio Osijeka ravnatelj Ljekarni srce Zlatko Pandžić