Ciklotura uz Međunarodni dan biciklista

Ciklotura uz Međunarodni dan biciklista

Povodom Međunarodnog dana biciklista Turistička zajednica grada Osijeka, u suradnji s poznatim osječkim vodičem Tinom Kovačićem u četvrtak 16. srpnja organizira besplatnu cikloturu središtem grada. Polazak je predviđen u 19 sati iz Zimske luke kod nekadašnje Bijele lađe.

"Uživate u vožnji biciklom a ujedno volite i svoj grad. Turistička zajednica grada Osijeka pruža vam mogućnost spojiti te dvije ljubavi", ističe se u najavi cikloture. 
"Bit će to jedna ugodna ljetna vožnja koja će spojiti zanimljivosti naše rijeke Drave, osječkih parkova, Tvrđe i simbola Gornjeg grada", kaže direktorica Turisitčke zajednice Osijeka, Tajana Rogulja i pritom citira i Alberta Einsteina "Život je vožnja bicikla. Da biste zadržali ravnotežu, morate se nastaviti kretati."
Tura je prilagođena svim dobnim skupinama, a zahtijeva samo bicikl, dobru volju i bočicu vode jer je važno biti hidriran. "Sve zainteresirane pozivamo da se prijave putem inboxa facebook stranice TZGO ili nam se jednostavno pridruže u Zimskoj luci", stoji u pozivu.