Članovi GISK-a mogu posuditi i e-knjige

Članovi GISK-a mogu posuditi i e-knjige

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek od ponedjeljka, 4. siječnja uvodi još jednu novost – mogućnost posudbe elektroničkih knjiga. Posudba je dostupna svim aktivnim članovima GISKO-a na platformi iBiblos.

"Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi bilo kad i bilo gdje te čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Zahtjev za aktivaciju korisničkog iBiblos računa podnosi se putem mrežnog (online) obrasca na sljedećoj poveznici, (https://www.ibiblos.com/postani-uporabnik), upisom e-mail adrese, proizvoljne lozinke. Nakon toga, potrebno je upisati korisnički broj s članske iskaznice i JMBG ili jedinstveni PIN (prvih 7 znamenki) koji se dobije u Knjižnici. Korisnički broj i PIN upisuju se samo kod prve prijave kako bi bilo omogućeno povezivanje s knjižničnim programom", objašnjavaju iz Gradske i sveučilišne knjižnice.