Croatia Airlinesom iz Osijeka do Münchena

Croatia Airlinesom iz Osijeka do Münchena Croatia Airlinesom iz Osijeka do Münchena
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević
foto Ž.Kovačević foto Ž.Kovačević

Ivan Anušić, Jasmin Bajić, Ivan Kos, Ivan Radić

Danas službeno počinje prodaja karata za prvi međunarodni let iz Osijeka, Croatia Airlinesa za München, koji je najavljen za 15. studenoga, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo Zračne luke Osijek na kojoj je predstavljen taj let i buduće investicije u zračnoj luci.

U probnom razdoblju na toj će liniji prema bavarskoj letjeti Dash 8 s kapacitetom 76 putnika. Cijena karte kretat će se, kako je izjavio direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, od 129 eura na više, zavisno od popunjenosti zrakoplova. Direktor Kos je rekao kako se intenzivno pregovara za linije prema Londonu, Irskoj i Švicarskoj, no da je to sve što može reći u ovom trenutku.

„Let je dogovoren kao probno razdoblje s fiksnim terminima, ali se razgovara o cjelogodišnjem redu letenja na bazi tri godine.", rekao je direktor Kos

Direktor Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako je istok Hrvatske postao još povezaniji te da je to nova dodatna mogućnost za razvoj turizma i gospodarstva uopće.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić drži kako je slogan "100 minuta do Münchena" pokazatelj koliko će od danas biti blizu Europa i svijet te kako vjeruje da će ulaganja u zračnu luku doprinijeti razvoju gospodarstva.

„Jedno od ključnih pitanja investitora je i pitanje povezanosti Osijeka zračnim, cestovnim, vodenim i željezničkim prometom.", rekao je gradonačelnik Radić

Osječko - baranjski župan najavio je skori dolazak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji će, kako je rekao župan Anušić, najaviti 50 milijuna vrijednu investiciju obnove i dogradnje prijemne zgrade Zračne luke Osijek.

„Osijek kao gospodarski, kulturni, sveučilišni i prometni centar ovakve investicije planski promišlja. Mi smo na sjecištu prometnih puteva, a završetkom Koridora 5C i povećanjem kapaciteta zračne luke otvorit ćemo nove mogućnosti gospodarstvu i turizmu. Dok mi ovdje govorimo sletjela su dva aviona koji su u Slavoniju dovezla lovce. To je samo dio gospodarskog i turističkog potencijala koji će se dodatno proširiti u narodnom razdoblju poboljšanjem prometne infrastrukture", zaključio je župan Anušić

Ivan Kos, Ivan Radić, Ivan Anušić