Crvena ruža - kraljica Valentinova

Crvena ruža - kraljica Valentinova

fotografija Amoreta Bajto

"Za Valentinovo obično darujemo crvene ruže, ali nije pravilo, jer one koje volimo možemo obradovati različitim cvjetnim aranžmanima, ali i kombinacijama cvjetnih i slatkih aranžmana" rekla je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka osječka cvjećarica Ljiljana Poštić.

" Istina je da nam ruže stižu iz Etiopije i Kenije te da je količina koju možemo dobiti iz domaće proizvodnje minimalna", kaže gospođa Poštić koja se i sama nekad bavila proizvodnjom cvijeća, no kaže da je domaća roba nekonkuretna i da za domaće proizvođače treba osigurati puno veću pomoć i potporu države.

"U valentinovskim aranžmanima uglavnom prevladava crvena ruža koja je oduvijek simbol ljubavi i strasti, pa je upravo kroz nju najlakše iskazati osjećaje za drugu osobu", pojašnjava nam sugovornica te dodaje da mnogi biraju aranžmane u iznimno popularnim boxovima i u kombinacijama sa slatkišima. 

Šareni buketići s prevladavajućon crvenom ili raznih boja, bidermajer ili klasični, također su zanimljiv valentinovski dar, a zanimljivo je da se mnogi odlučuju i za iznenađenja dostavom aranžmana na kućne adrese ili na radna mjesta.

Cijene crvenih ruža za Valentinovo su nešto veće, a kreću se oko 20 kuna, dok se ostale mogu, zavisno o kvaliteti, nabaviti po uobičajenim cijenama.

 

Valentinovo

Preuzmite datoteke

Valentinovo 13,4 MB