Crveni križ prikuplja i dijeli zimsku odjeću

Crveni križ prikuplja i dijeli zimsku odjeću

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek tijekom siječnja i veljače dijeli osobama u potrebi rabljenu odjeću i obuću svakog radnog dana do 25. u mjesecu od 9.00 do 12.00 sati u prostorijama Crvenog križa na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek.

Iako se prikupljanje, sortiranje i podjela rabljene odjeće i obuće odvija tijekom cijele godine, sukladno Uputama Hrvatskog Crvenog križa o postupanju i preporukama za zaštitu zdravlja od velikih hladnoća, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom siječnja i veljače pojačano će raditi na aktivnostima prikupljanja i podjele rabljene zimske odjeće i obuće.
Pravo na pomoć ostvaruju:
- Samci ili kućanstva koja imaju rješenje Centra za socijalnu skrb Osijek o priznavanju prava iz sustava socijalne skrbi (ponijeti rješenje na uvid)
- Samci ili kućanstva koja su u evidenciji Grada Osijeka kao korisnici prava i pomoći iz sustava socijalne skrbi (ponijeti socijalnu iskaznicu ili rješenje na uvid)
- Svi građani koji zbog nepovoljnih osobnih ili socijalnih razloga i okolnosti nisu u stanju samostalno zadovoljiti osnovne životne potrebe (ponijeti osobnu iskaznicu)
Građane koji se žele uključiti donacijom, ovim putem molimo da tijekom siječnja i veljače doniraju isključivo zimsku odjeću i obuću (zimske jakne i kapute) i deke s obzirom na potrebe korisnika i raspoložive skladišne kapacitete.
Za sve informacije građani se mogu obratiti osobnim dolaskom na adresu: Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek - I. kat, svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati, pozivom na kontakt telefon: 031 205 490 ili e-mailom: info@crvenikrizosijek.hr