Crveni nosovi razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne na Drinskoj

Crveni nosovi razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne na Drinskoj Crveni nosovi razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne na Drinskoj

Udruga Crveni nosovi održala je danas koncert kod Doma za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici u Osijeku, a sutra u 9 sati nastupit će kod doma u Belom Manastiru. Raspjevani "Ni neki bend", u ovim danima prisilne izolacije, razveselio je korisnike Doma koji su ih pratili s terase.

Crveni nosovi godinama obilaze dječje odjele u bolnicama i domove umirovljenika, a zbog pandemije koronavirusa, svoja su gostovanja prilagodili i misiju nastavljaju održavanjem dvorišnih koncerata. No, bez obzira na distancu, stanovnici osječkoga Doma za starije i nemoćne oduševljeno su ih pozdravili, raspjevali se i rasplesali uz repertoar u kojem su prevladavali evergreeni. Rekli su nam kako im ovakvi posjeti u ovoj specifičnoj situaciji puno znače.

U Crvenim nosovima trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima, ove godine slave 10. godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih.