Čuj, u Osijek dolazi Chui

Čuj, u Osijek    dolazi    Chui

Chui na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture 17. veljače 2018. (Foto: Perun.hr

Jedan od najinovativnijih bendova u Hrvatskoji, zagrebački electro/jazz sastav Chui, prvi će se puta predstaviti osječkoj publici u subotu, 17. ožujka. Nastupaju u Klubu Oxygene, a u njihov jazz sound uvest će osječki instrumentalni fusion jazz band Human Buldozer.

Unazad nekoliko godina kvartet Chui uzdrmao je scenu svojim osebujnim stilom u kojem se pretapaju jazz, rock, elektronika i klupska, odnosno plesna glazba. Upravo zahvaljujući tome osvojili su i publiku i kritiku, a nesumnjivo su zaslužni i za privlačenje nove publike jazz glazbi. Do sada su iza njih četiri albuma, a u svoju za sada kratku povijest, upisali su i brojne suradnje od kojih je svakako najpoznatija ona s hrvatskom glazbenom divom Josipom Lisac na singlu "Tebi putujem". Hvalevrijedna je i suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije na njihovom posljednjem albumu „Chui ovu glazbu“, koji im je donio nominaciju za ovogodišnji Porin u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe, kao i Najboljeg albuma u 2017. godini. Bend čine Vojkan Josić (sakson, elektronika), Toni Starešinić (klavijature, elektronika), Konrad Lovrenčić (bas gitara) i Ivan Levačić (bubanj). Chui na swahili jeziku znači - leopard.
"Human Buldozer mističnim melodijama i instrumentalnim performansom publiku će odvesti u neku drugu dimenziju", najavljuju iz Oxygena. Riječ je o relativno novom bendu na osječkoj sceni, no iza njih je već album prvijenac „Rise of the Buldozer“ koji su snimili Krešimir Arambašić (autor glazbe, gitara), Matija Nikolin (bas gitara), Benjamin Lamza (alt saksofon) i Jerko Abičić (bubanj).
Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kuna, na sam dan koncerta je 60, a kupiti se mogu na blagajni Kluba Oxygene.
cover-chui.png