Dan Općine Bilje obilježen potpisivanjem ugovora i radovima

Dan Općine Bilje obilježen potpisivanjem ugovora i radovima Dan Općine Bilje obilježen potpisivanjem ugovora i radovima
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek
foto Radio Osijek foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

17. srpnja mještani Općine Bilje slave kao Dan općine i Dan povratka. Obilježen je bogatim programom tikjekom prošloga vikenda, a u srijedu navečer održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća Općina Bilje.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj potpisao je u srijedu ugovore o javnim radovima izgradnje i opremanja Reciklažnog dvorišta, te energetskoj obnovi Društvenog doma u Vardarcu, a obilježen je i početak radova na izgradnji ceste i javne rasvjete u ulicama Biljske satnije ZNG-a i Strossmayerove. Kako je istaknuo načelnik Cickaj na tomu u Općini ne misle stati, nego pojačati intenzitet radova i ulaganja kako bi se još više podigao standard i ostvarili svi planirani projekti: "Općina Bilje se, od mog dolaska 2013. godine, jasno determinirala kao Općina koja želi brinuti o djeci i mladima, tako da je apsolutni broj jedan u projektima izgradnja Dječjeg vrtića Kopačevo. Vrijednost radova je 5 milijuna kuna, javna nabava je okončana i u postupku je odabir izvođača radova", rekao je Cickaj i dodao kako su i danas potpisana dva ugovora:

img_20190717_094827.jpg "Naša je obveza izgradnja reciklažnog dvorišta, a upravo smo s izvođačima potpisali ugovor o njegovoj izgradnji i realizacija kreće. Potpisali smo ugovor i o rekonstrukciji Doma kulture u Vardarcu, a započeli su radovi na izgradnji ceste i javne rasvjete u ulicama Biljske satnije ZNG-a i Strossmayerove. Vrijednost tih radova je preko 4 milijuna kuna, a kada pridodamo i ostale, vrijednost radova koji su u tijeku u Općini Bilje penju se na 15 milijuna kuna.  Od toga je 11 milijuna iz EU fondova, dio je iz državnog, dio iz županijskog proračuna, a ostatak iz proračuna Općine", istaknuo je Cickaj i najavio nove projekte: "U ovom trenutku već imamo odobrenih 7 i pol milijuna kuna za rekonstrukciju biciklističke staze od Osijeka do Bilja i to je zajednički projekt koji radimo s Gradom Osijekom. Konačno je odobreno milijun i 800 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju dvorca Eugena Savojskog, prošao nam je jedan projekt prekogranične suradnje sa Srbijom vrijedan 3 milijuna kuna, tako da sve to jasno pokazuje kojim smjerom idemo. Pripremljena je i dokumentacija za obnovu Dubrovačke ulice u Bilju i Školske ulice u Vardarcu tako da zaista imamo posla i ekipa koja radi na EU projektima čini zaista odličan posao. Trebalo dosta vremena i strpljenja da dođemo do toga, no moram dodati i kako nam je Poslovna zona zaživjela i da je konačno sve krenulo, te da Bilje postaje mjesto ugodnog življenja", rekao je Cickaj i dodao kako nastoje učiniti sve da mladi ljudi u Općini Bilje imaju ugodan život.