Dan otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti

Dan otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Dan otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti

foto: HRT/mp

U okviru tjedna Festivala znanosti (8. – 12. travnja 2019.) posvećenog temi "Boje" - Dani otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek traju već osmu godinu. Naši znanstvenici i stručnjaci u suradnji sa studentima organiziraju zanimljiva i kreativna predavanja, radionice i izložbe.

"Ovim događajem želimo približiti znanstveni rad Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek široj javnosti i motivirati djecu i mlade za istraživanje i stjecanje novih znanja, da jednoga dana i sami upišu naš fakultet, kojemu je osnovna djelatnost proizvodnja hrane" - istaknuo je jutros domaćin 'Dana otvorenih vrata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek' dekan prof.dr. Krunoslav Zmaić.

"Proizvoditi hranu znači osigurati osnovnu egzistenciju, jer hrana čini osnovu da možemo živjeti, raditi, razmnožavati se i sve ostalo. Prema tome, doći i upoznati kako i na koji način proizvesti zdravu hranu, koja može doprinijeti razvoju čovječanstva, ima itekako velikoga smisla. Upoznati biotehologiju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode, obnovljive izvore energije poljoprivrednu tehniku - to sve možete dobiti na ovome fakultetu", ocijenio je prof.dr. Zmaić na otvorenju.

Aktivnosti se organiziraju za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, djecu predškolske dobi i sve ostale grupe posjetitelja, a svake godine Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek posjeti više od 800 učenika osnovnih i srednjih škola te djece predškolske dobi, istaknula je na svečanosti otvorenja o dvodnevnome programu dr. sc. Monika Tkalec Kojić. Danas, prvoga dana na rasporedu su aktivnosti za djecu predškolske dobi i osnovnih škola, a za učenike srednjih škola i širu javnost u petak, 12. travnja 2019.

Za sve zainteresirane vrata fakulteta će biti otvorena od 9:00-16:00 sati, kada se mogu priključiti bilo kojoj od aktivnosti.