Dan planeta Zemlje u OŠ A. Šenoe

Dan planeta Zemlje u OŠ A. Šenoe

Dan planeta Zemlje, obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ovogodišnja tema su "Zeleni gradovi".

Usmjereno je prema zaštiti prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. 
Počeci obilježavanja Dana planeta Zemlje sežu u1970. kad su pod vodstvom američkog senatora Gaylorda Nelsona diljem SAD-a održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.
Budući da je Osnovna škola Augusta Šenoe u Osijeku eko-škola sa zlatnim statusom, u travnju su proveli akcije prikupljanja papira, uredili prigodni pano u predvorju škole posvećen Danu planeta Zemlje, posjetili reciklažno dvorište Jug 2, a na sam Dan zaštite planeta Zemlje ugostili ravnatelja Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnimvrijednostima na području  Osječko-baranjske županije Gordana Matkovića, dipl agr. i stručnu voditeljicu Ivanu Buzuk, dipl. ing. polj. Prigodnom prezentacijom upoznali su sve nazočne s radom Agencije i zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.