Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Osijeku

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Osijeku Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Osijeku

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog Osječko-baranjske županije rata uz brojne druge braniteljske udruge organizira proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Osijeku i to u petak, 4. kolovoza te u subotu, 5. kolovoza.

Predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a Darko Nađ podjestio je kako ta udruga već 13 godina organizira u gradu proslavu značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i to športskim susretima i obiteljskim druženjem na Pampasu pa će tako biti i ove godine u subotu, 5. kolovoza. Program će početi u 9,30 sati kulturnoumjetničkom priredbom i obraćanjem uzvanika. Sudjelovat će HOPD Zrinski iz Osijeka, Društvo pjesnika Antun Ivanošić, Dubravko Lažeta i drugi. Šah, belot, stolni tenis, povlačenje konopa, pikado i streljaštvo sportske su discipline u kojima će se održati turniri, a pozvani su svi branitelji i građani koji imaju legalne zračne puške i natjecateljske pištolje da se prijave na streljačka natjecanja. Zajednički  je ručak u 13 sati, besplatan je kao i sudjelovanje na športskim natjecanjima.

Nađ je pozvao sve građane nepokorenog Osijeka da 5. kolovoza istaknu na svojim domovima hrvatske zastave. "Nemojmo se stidjeti svoje domovine, napokon ju imamo i trebamo ju izgrađivati da bude po mjeri svakog njenog građanina", poručio je Darko Nađ.

Ove godine neće biti mimohoda s bakljama gradskim ulicama 4. kolovoza zbog sve manjeg zanimanja branitelja i građana. Vatrometa će ipak biti i to u petak oko 22 sata na obali Drave. Koordinacija braniteljskih udruga u petak navečer, od 20,30 sati organizira kod secesijdkog zdenca na promenadi nastup tamburaškg sastava Hrvatski sokol.

Više o ovoj temi poslušajte u našem javljanju u emisiju Dobar dan Radio Osijeka. 

UHDDR javljanje Krunoslav Inhof