Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Vukovaru

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Vukovaru Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Vukovaru

foto: Vukovarsko-srijemska županija

U spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru . . .

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja te 25 godina od VRO "Oluja" - prisjećamo se najveće pobjede koja je donijela slobodu i oslobođenje okupiranih dijelova Republike Hrvatske od Jasenovca do Dinare, koja je bila duga 630 kilometara.

U spomen na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Vijence su položilI ispred Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić, zajedno s članovima Savjeta za branitelje, Ministarstva obrane i Glavnog stožera oružanih snaga RH brigadir Dragan Pondeljak iz Zapovjedništva GOMBR Vinkovci, te Policijske uprave Vukovarsko-srijemske voditelj Operativno-komunikacijskog centra Vinkovci Miro Bradić.

Vijenac je položilo izaslanstvo Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je kako je danas, na ovaj dan pobjede i slave, cijela Hrvatska jedno. „Upravo ovdje, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajedno s braniteljskim udrugama poklonili smo se svima onima koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne hrvatske države, koji su nam besprijekornom i čistom vojno-redarstvenom akcijom „Oluja" donijeli dugo željenu slobodu, slobodu koju je hrvatsku puk sanjao.  "Oluja" nije samo donijela dugo očekivani mir nakon pet godina rata nego je i stvorila preduvjete za mirnu reintegraciju. Svima koji su ugradili svoje živote u stvaranje neovisne Republike Hrvatske od srca zahvaljujemo i nikada ih nećemo zaboraviti" rekao je zamjenik Pavliček.

Nakon polaganja vijenaca upriličena je molitva za sve stradale u Domovinskom ratu, koju je izmolio dekan Vukovarskog dekanata, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.