Dan stradanja ali i obrane nepokorenog grada

Dan stradanja ali i obrane nepokorenog grada

foto arhiva Radio Osijeka, A. Bajto/HRT

Misom zadušnicom u crkvi svetog Roka sutra će početi obilježavanje 5. prosinca, jednog od najtežih dana obrane Osijeka 1991. godine. Odbor za branitelje Domovinskog rata i braniteljskih udruga, županijska Koordinacija udruga branitelja i stradalnika te Grad Osijek taj će dan obilježiti zajedno.

Taj dan, prije 26 godna, bio je dan najveće agresije na grad Osijek a Odbor za branitelje Domovinskog rata i braniteljskih udruga, županijska Koordinacija udruga branitelja i stradalnika te Grad Osijek zajedno će taj dan obilježiti misom zadušnicom u 8 sati u crkvi svetog Roka, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen- obilježja u osječkoj Hebrangovoj ulici, u Tenji, Nemetinu i Antunovcu.

Za 13 sati je najavljen dolazak maratonaca kod spomen- kapelice u Antunovcu, sveta misa je u konkatedrali u 18 i 30 a 19,30 u kinu Uraniji bit će prikazan dokumentarni film "101 za Hrvatsku" o 101. zagrebačkoj brigadi. Čelnici Koordinacije i Odbora Antun Blažević i Darko Nađ predlažu da se 5. prosinca obilježava kao Dan obrane grada na završetku programa obilježavanja Dana grada Osijeka.

 

Antun Blažević (Koordinacija) i Darko Nađ (Odbor za branitelje)