Dani europske baštine u Osijeku

Dani europske baštine u Osijeku

"Umjetnost i zabava" tema je kojom će Konzervatorski odjelu Osijeku u petak, 27. rujna obilježiti ovogodišnje Dane europske baštine. Priče o razvoju kulturnih institucija u gradu bit će ispričane u kinu Urania s početkom u 11 sati.

Grgur Marko Ivanković, kustos Povijesnog odjela Muzeja Slavonije, prikazat će povijest i razvoj kinematografske scene grada Osijeka, a viša savjetnica Vlasta Budiša iz Konzervatorskog odjela u Osijeku publiku će podsjetiti na brojne hotele, restorane, krčme i kavane, danas nepokretna zaštićena kulturna dobra, koja su svojim postojanjem obilježila kako zabavni tako i kulturni život grada. Kulturnu će se baštinu široj publici predstaviti na zanimljiv način te naglasiti kontinuitet djelovanja kulturnih institucija, koje svojim radom oplemenjuju i uveseljavaju život Osječana i stanovnika Slavonije i Baranje.
U sklopu programa obilježavanja Dana baštine 2019. godine bit će predstavljen i projekt revitalizacije i rekonstrukcije bastione trase Tvrđe čiji je nositelj Agencija za obnovu osječke Tvrđe.
dani_eu_bastine_490.jpg