Dani poslova u turizmu u Osijeku

Dani poslova u turizmu u Osijeku

foto Radio Osijek/arhiva

„Dani poslova u turizmu“ održavaju se u sklopu „Regionalne konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ u petak, 17. siječnja u Osijeku u Sportskoj dvorani Gradski vrt s početkom u 10 sati.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i ministar turizma Gari Cappelli otvorit će „Dane poslova u turizmu“ i sudjelovati na „Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“. „Dani poslova u turizmu“ zajednički je projekt koji već četvrtu godinu okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni i prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

Ovogodišnji „Dani poslova u turizmu“ održat će se 17. siječnja u Osijeku, 22. siječnja. u Zagrebu i 31. siječnja u Splitu. U sklopu manifestacije, na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku u 13 sati održat će se i konferencija s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“. Na konferenciji će ministar Josip Aladrović sa suradnicima predstaviti novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca i rad Europskog socijalnog fonda.